Matt Damon was op de hoogte van misbruikverhaal Gwyneth Paltrow

Matt Damon was op de hoogte van het vermeende misbruik van actrice Gwyneth Paltrow door producent Harvey Weinstein. 

Dat vertelt hij in de televisieshow Good Morning America, waar hij samen met George Clooney sprak over de vele beschuldigingen van seksueel grensoverschrijdend gedrag door Weinstein.

Paltrow vertelde in de New York Times op 22-jarige leeftijd seksueel te zijn geïntimideerd door Weinstein. De filmproducent gebruikte zijn macht om de actrice haar mond te laten houden over het incident.

"Ik hoorde het verhaal van Ben Affleck, hij was met haar na Brad Pitt", zei Damon. "Ik heb er nooit met Gwyneth over gepraat. Ben vertelde het me, maar ik wist dat ze tot een soort van overeenkomst waren gekomen. Ze had het onder controle. Ze was de 'first lady' van filmmaatschappij Miramax. En hij behandelde haar altijd ongelofelijk respectvol", aldus Damon over Paltrow en Weinstein.

Slecht gevoel

Damon had een slecht gevoel bij Weinstein, maar had geen idee van de omvang van zijn gedrag. "Ik wist dat hij een womanizer was. Ik zou niet getrouwd met hem willen zijn. Maar van het misdadige seksuele roofdiergedrag had ik geen idee. Absoluut niet", aldus de acteur, die in veel films speelde die door Weinstein werden geproduceerd.

Volgens de acteur was Weinstein niet prettig in de omgang. "Je wist vijf minuten na een ontmoeting met hem al dat hij een bullebak was", zegt de acteur. "Hij was intimiderend, dat was zijn handelsmerk. Harvey wist dat ie een klootzak was, daar was hij trots op."

Volgens Damon was Miramax, het productiebedrijf van Weinstein, hét bedrijf dat het meest belangrijk was in de jaren negentig. "Maar de vraag was altijd wel: 'Weet je Harvey te overleven?'",aldus de acteur. 

Aan Clooney had Weinstein verteld dat hij relaties had met "een aantal actrices die mijn vrienden waren". "Ik geloofde niet echt dat ze een relatie met Harvey hadden, en dat hadden ze ook niet. Maar het idee dat dit roofdier, deze aanvaller vrouwen het zwijgen oplegde vind ik verschrikkelijk", aldus Clooney.

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUwerk

Tip de redactie