38 vrouwen beschuldigen de regisseur James Toback (72) van seksuele intimidatie. Toback zou zijn status als regisseur hebben misbruikt om vrouwen tijdens audities en werkafspraken seksueel te intimideren.

Dat meldt de Los Angeles Times.

38 vrouwen zouden zijn lastig gevallen door de Amerikaanse regisseur, die onder andere de films Black and White en Two Girls and a Guy regisseerde en een Oscar won voor zijn script van de Warren Beatty-film Bugsy.

31 van de 38 vrouwen waren bereid hun verhaal te doen tegen de krant. De verhalen van de vrouwen komen sterk overeen. Zo zou Toback met de actrices een werkafspraak hebben gemaakt waarna hij nogal beeldende seksuele taal gebruikte die zogenaamd nodig zou zijn om een rol of film te beschrijven. Daarna zou de regisseur ook gemasturbeerd hebben.

In een reactie ontkent Toback de beschuldigingen van de vrouwen. Hij beweert ze nooit ontmoet te hebben en als daar wel van sprake van zou zijn, zouden die ontmoetingen niet langer dan een paar minuten hebben geduurd.

Biologisch onmogelijk

Ook beweert de regisseur dat het ‘biologisch onmogelijk “voor hem zou zijn geweest zich te gedragen zoals de vrouwen beweren, aangezien hij volgens eigen zeggen aan suikerziekte lijdt en een hartconditie heeft waarvoor hij medicijnen gebruikt.  

Volgens de geïnterviewde vrouwen komen ze nu naar buiten met hun verhaal, omdat het nieuws rond de seksuele intimidatie en misbruik van Harvey Weinstein allerlei herinneringen van hun ervaringen met Toback naar boven bracht.

Filmproducent Weinstein wordt door ruim veertig vrouwen beschuldigd van ongepast gedrag, aanranding of verkrachting.