Actrice Maryam Hassouni kampt met depressies. In haar nieuwe kinderboek, Hoekjes van geluk, heeft Hassouni haar verhaal opgeschreven. "Ik ben al zo lang ik me kan herinneren depressief."

Dat vertelt de Dunya & Desie-actrice in een openhartig interview met de Volkskrant

Hassouni vertelt dat ze het dieptepunt van haar depressie in 2014 beleefde. "Als ik depressief ben, leef ik niet in mijn huis, maar op een hoekje van mijn bed. Dat kan dagen duren, maar ook weken, maanden. Je ziet het aan de kuil in mijn matras. Destijds duurde het maanden."

Vanwege haar ziekte lijkt het haar eng om moeder te worden, ondanks dat ze dat graag zou willen. "Het lijkt me vreselijk een depressieve moeder te zijn. Daarom is het extra belangrijk om zoiets samen te doen", aldus Hassouni, die momenteel geen relatie heeft.

Chronische ziekte

De 32-jarige actrice, die momenteel te zien is in Flikken Rotterdam, studeerde onlangs af van haar opleiding Engels aan de Universiteit van Amsterdam. Naar eigen zeggen heeft ze inmiddels geleerd om gelukkig te zijn, ook met depressie.

"Sinds ik heb geaccepteerd dat de depressies onderdeel zijn van wie ik ben, heb ik er minder vaak last van. Ik beschouw het nu als een chronische ziekte."