Volgens voormalig supermodel Christy Turlington zijn er ook in de modellenwereld veel vrouwen die last hebben van seksuele intimidatie.

Dat zegt Turlington (48) in een interview met het tijdschrift Women's Wear Daily.

Turlington zegt zelf nooit slachtoffer te zijn geweest van ongewenste intimiteiten dankzij de aanwezigheid van haar moeder toen ze nog een jong model was. "Er werd heel goed voor me gezorgd", aldus het 48-jarige model. "Maar de modellenwereld zit vol mannen die proberen te profiteren van afgewezen en eenzame meiden."

Het voormalig Calvin Klein-model denkt dat andere vrouwen naar haar op keken, en dat ze door hen werd gezien als iemand bij wie het veilig was om bij in de buurt te zijn. "Er waren geen begeleiders op de set en niemand controleerde onze werkuren of het gedrag van de crew. Daarbij werd niemand gestraft als ze zich niet aan de regels hielden." 

Weinstein

Sinds de beschuldigingen aan het adres van filmproducent Harvey Weinstein over zijn seksueel intimiderende gedrag ten aanzien van actrices delen talloze vrouwen hun ervaringen. Zo liet actrice Miryanna van Reeden woensdag weten jaren geleden onzedelijk betast te zijn na een theatervoorstelling.