SANTA MARIA - De 15-jarige jongen die Michael Jackson heeft aangeklaagd, zei eerder tegen een voormalige leraar dat er nooit iets onbehoorlijks is voorgevallen tussen hem en de popster. De jongen zei dat maandag tijdens een kruisverhoor door de advocaat van Jackson, Thomas Mesereau.

Bekijk video: Modem/ Breedband

De tiener, een voormalige kankerpatiënt, beweerde vorige week dat de zanger hem in 2003 twee keer heeft misbruikt. Dat zou op Jacksons ranch Neverland zijn gebeurd.

De Amerikaanse zender ABC berichtte maandag dat aanklager Thomas Sneddon en de raadslieden van Jackson zaterdag hebben gesproken met de man die ten tijde van de vriendschap van de tiener met de 'King of Pop' leraar van de jongen was. De leraar zou van zijn toenmalige leerling hebben vernomen dat er tussen hem en Jackson niets was gebeurd.

Disciplinaire problemen

Mesereau wees er tijdens het verhoor op dat de 15-jarige jongen tal van disciplinaire problemen had. De tiener gaf toe dat hij op de John Burroughs Middle School in Los Angeles opstandig was en zelden huiswerkte maakte.

De in een rood jack gestoken Jackson arriveerde maandag ruim op tijd bij de rechtbank in Santa Maria in Californië. Vorige week donderdag kwam hij door een bezoek aan een ziekenhuis ruim een uur te laat in pyjama bij de rechtbank aan. Volgens zijn pr-adviseur was Jackson in het ziekenhuis voor een rugkwaal.