Jennifer Lawrence is jaren geleden tijdens een auditie gevraagd zich volledig uit te kleden en naakt in een rij met vijf andere vrouwen te gaan staan. De actrice voelde zich compleet vernederd.

"Toen ik nog veel jonger was en net begon werd ik door een filmproducent gevraagd om 15 pond (6,8 kilogram) af te vallen in twee weken", aldus Lawrence die vertelde over de auditie tijdens de uitreiking van de Elle Women in Hollywood Awards. 

Door een vrouwelijke producent werd ze met de vijf andere vrouwen in een rij gezet die allemaal veel dunner waren dan zij op dat moment was. "We stonden naast elkaar met alleen tape op onze intieme delen. Na die vernederende line-up werd mij gezegd dat ik de naaktfoto's van mezelf moest gebruiken als inspiratie voor mijn dieet."

De nu 27-jarige actrice vertelde een andere producent dat ze de eisen niet oké vond. "Hij zei dat hij niet begreep waarom iedereen vond dat ik dik was. Hij vond dat ik 'goed genoeg was om het bed mee te delen'."

Lawrence stelde dat ze zich zo liet behandelen omdat ze het gevoel had dat ze niet anders kon voor haar carrière. "Ik leer nu nog dat ik niet hoef te lachen als een man me oncomfortabel laat voelen. Ieder mens zou met respect behandeld moeten worden, gewoon omdat ze mens zijn."

Zwijgen

Ook Reese Witherspoon vertelde tijdens de uitreiking op jonge leeftijd onheus te zijn bejegend. "Het was een moeilijke week voor vrouwen in Hollywood, vrouwen over de hele wereld", zei de 41-jarige actrice op het podium.

"Ik heb mijn eigen ervaringen die weer helder op mijn netvlies staan en ik heb moeite met slapen, nadenken en praten over mijn gevoelens en schuldgevoel dat ik dit nooit eerder heb besproken." Ze vertelt op 16-jarige leeftijd te zijn aangerand door een regisseur. De actrice is "boos op de agenten en producenten die me het gevoel gaven dat dit onderdeel was van mijn werk".