Carrie Fisher waarschuwde filmproducent door sturen van rundertong

Actrice Carrie Fisher sprong in 2000 in de bres voor een vriendin die was lastiggevallen door een filmproducent. Fisher, overleden in 2016, waarschuwde de man door een chique juweliersdoosje bij zijn kantoor te laten bezorgen, met daarin een rundertong.

Dat vertelde die vriendin, scriptschrijver Heather Ross, maandag in een Amerikaans radioprogramma. "Als je mijn lieve Heather of welke andere vrouw dan ook ooit weer aanraakt, is de volgende bezorging iets van jou dat in een veel kleinere doos past", schreef Fisher er volgens Ross op een briefje bij.

De scriptschrijver vertelde haar verhaal naar aanleiding van het schandaal rond filmproducent Harvey Weinstein. Ze had in 2000 een afspraak met een andere studiobaas, die ze niet bij naam noemt.

De man haalde haar op voor wat zij als zakenetentje zag, maar probeerde haar in de auto naar eigen zeggen te overmeesteren. Ze wist te ontkomen. Ross ondernam nooit stappen maar vertelde wel aan een aantal goede vrienden, onder wie Fisher, wat er was gebeurd.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie