AMSTERDAM - De Amerikaanse regisseur Quentin Tarantino wil over vijftien jaar stoppen met films maken en zijn eigen bioscoop gaan runnen. Dat heeft hij zondagavond in Londen gezegd tijdens de uitreiking van de Empire Awards. De Pulp Fiction-regisseur werd geëerd als 'Film icon of the decade'.

Meer dan twaalfduizend lezers van het Britse filmblad Empire kozen Tarantino als het filmicoon van de afgelopen tien jaar.

De 41-jarige Tarantino zei in zijn speech in 2020 te willen stoppen met regisseren. "Ik hoop dat ik jullie Britten nog minstens vijftien jaar lang films kan geven. Ik word niet zo'n oude vent die maar films blijft uitbrengen." Tarantino gaf aan zijn eigen bioscoop te willen hebben in een klein stadje ergens in Amerika. "Ik word de oude gekke filmman. En ik heb al zoveel geld verdiend, dat niemand hoeft te komen. Ik heb dan gewoon iets te doen."

Droomfilm

De geruchten gingen dat de regisseur zijn tanden zou zetten in het laatste deel van de horrorreeks Friday the 13th. "Dat was een leugen. Ik wil zeker een horrorfilm maken, maar niet een zoveelste Friday the 13th-film." Tarantino kondigde het begin aan van zijn droomfilm Inglorious bastards, over de Tweede Wereldoorlog. Mogelijk spelen hijzelf, John Travolta, Bruce Willis en Sylvester Stallone de hoofdrollen.