AMSTERDAM - Zangeres Willeke Alberti zou graag weer een rol willen spelen in een nieuwe televisieserie. Dat zei zij maandag tijdens de dvd-presentatie van De kleine waarheid in Amsterdam. "Ik zou dolgraag weer een rol spelen in een nieuwe serie, maar aan mij wordt nooit gedacht.

Bekijk video: Modem/ Breedband

"Mijn laatste acteerklus was in 1998 in de tv-serie Combat en dat is nou niet echt een rol waar ik trots op ben."

Op kerstavond 1970 beleefde de toen 25-jarige Alberti haar acteerdebuut in de tv-serie De kleine waarheid. De serie ging over het leven van Marleen Spaargaren. "Producer en regisseur Willy van Hemert was mijn mentor destijds en hij gaf mij de kans te acteren. Dankzij hem heb ik later in prachtige producties gespeeld." Alberti speelde onder meer met Jeroen Krabbé in Twee op de wip en in de speelfilm Rooie Sien. Voor haar rol als Marleen Spaargaren ontving zij in 1971 de Gouden Televizierring.

Tv-moeder

Naast Alberti waren in Smits Koffiehuis collega-acteurs en -actrices uit de tv-serie bij de presentatie, onder wie John Leddy, Hans Hoekman, Riek Schagen en Henk van Ulsen. "Het is heerlijk om iedereen weer even terug te zien. Helaas zijn er ook veel overleden, onder wie Ton Lensink en Coen Flink", zei de 60-jarige Alberti. Met haar tv-moeder uit de serie heeft ze nog steeds contact. "Ja, met Emmy Lopes Diaz, die mijn moeder Martje speelde, heb ik nog contact. Ze is helaas op een leeftijd gekomen dat ze de deur niet meer uit kan en daarom ontbreekt ze vandaag."

Prijzen

Alberti won in haar bijna vijftigjarige loopbaan meerdere prijzen, waaronder twee keer een Edison en een Gouden Harp. De zangeres krijgt op 28 maart in het Amsterdamse Theater Carré tijdens het Gala van het Nederlandse lied de Radio 2 Zendtijdprijs voor haar oeuvre uitgereikt. Toch ziet de zangeres nog uitdagingen in haar vak. "Mijn rol in de musical Hello Dolly is heerlijk om te spelen. Daarnaast ben ik met een nieuwe show bezig en ook gaan we werken aan een nieuwe cd, dus uitdagingen genoeg."