AMSTERDAM - Irena Pantelic, Miss Nederland 2001, doet opnieuw mee aan eenMiss verkiezing. Irena heeft haar zinnen gezet op de titel "Miss TourismPlanet 2002".
Irena Pantelic

Deze onbekende miss-verkiezing, waaraan 30 mooie vrouwen meedoen, wordt inde Griekse hoofdstad Athene gehouden. De finale is op 8 juli. Vandaag komtIrena in Athene aan.

"The concept is - tourism - beautiful women - have fun in Greece", aldus deorganisatie. Dat komt goed uit, Irena studeert voor een Toerisme/Managementdiploma in Breda.

"Miss Tourism Planet" wordt dit jaar voor de zesde keer georganiseerd. Vorigjaar werd de titel gewonnen door een Griekse schone, namelijk TzeniTsiverioti.

Eigen willetje

Irena doet waar ze zelf zin in heeft. Het is haar eigen initiatief om mee tedoen aan Miss Tourism Planet, de Miss Nederland organisatie heeft er nietsmee te maken.

"Ze mag er van ons heen, maar wel op eigen risico. Wij kennen dieorganisatie in Griekenland niet zo goed. Irena doet mee onder haar eigennaam, niet als Miss Nederland", aldus een medewerkster van WorldEntertainment, die de Miss Nederland verkiezing organiseert.

Irena mag zich overigens nog tot begin oktober Miss Nederland noemen. Daarnamoet zij haar kroontje en sjerp overdragen aan haar opvolgster.

Pim Fortuyn

Er is nogal wat gebeurd met Irena de afgelopen tijd. Ze bood zich aan alsvrijwilligster bij de Lijst Pim Fortuyn, Miss Nederland als lijstduwer ismooi meegenomen. Tot haar eigen verbazing werd Irena op plaats 34 van dekieslijst gezet.

Toen ging het mis, Irena duikelde zomaar naar een overkiesbare plaats. Irenawerd het middelpunt van een heus sex-schandaal: de mooie Miss beschuldigdeeen paar "partijgenoten" van sexuele intimidatie. Smullen geblazen voor demedia. Het eind van het liedje: Irena kwam niet in de Tweede Kamer, volgendekeer beter.

Irena is 20 lentes jong, en 1m76 lang. Haar droom is om ooit eenreisprogramma op TV te presenteren. Irena is van Joegoslavische afkomst, enkomt uit Capelle aan den IJssel. Ze houdt van dansen en zwemmen, vooral metdolfijnen.