'Jay Z wil aandelen van Weinstein in filmproductiehuis kopen'

Jay Z overweegt het aandeel dat Harvey Weinstein had in The Weinstein Company te kopen. De muziekondernemer praat volgens TMZ met een aantal andere investeerders over een gezamenlijke overname van de 23 procent van het bedrijf die van de in opspraak geraakte filmproducent was.

Jay Z heeft een samenwerking met The Weinstein Company, waarvoor hij documentaire The Khalief Browder Story produceerde. De rapper zou ook voor het bedrijf aan de slag gaan met een miniserie over Trayvon Martin, de tiener wiens dood de Black Lives Matter-organisatie in gang zette.

Bronnen van TMZ melden dat Jay Z zijn relatie met het bedrijf wil voortzetten en uitbouwen. De zakenpartners waarmee hij het aandeel in The Weinstein Company wil kopen, zouden een miljardair en een bekende filmproducent zijn.

Harvey Weinstein werd afgelopen zondag met onmiddellijke ingang ontslagen als ceo van het door hem mede-opgerichte productiebedrijf. Dat gebeurde nadat er beschuldigingen van zedendelicten en seksueel misbruik aan zijn adres naar buiten kwamen. Weinsteins echtgenote heeft aangekondigd hem te verlaten en heel Hollywood distantieert zich van de filmbaas.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie