LOS ANGELES - De Amerikaanse federale recherchedienst FBI heeft het onderzoek naar de moord in 1997 op de rapper Notorious B.I.G. afgesloten. Dat berichtte de Britse omroep BBC zaterdag. De FBI onderzocht onder meer de mogelijkheid dat een corrupte politieagent bij de zaak betrokken zou zijn, maar heeft besloten dat daarvoor niet voldoende bewijs is.

Notorious B.I.G., die ook bekend stond als Biggie Smalls maar eigenlijk Christopher Wallace heette, werd op 9 maart 1997 doodgeschoten vanuit een voorbijrijdende auto. Honderden fans waren getuige van de moord op de 24-jarige artiest. Zes maanden eerder was Wallaces grootste rivaal Tupac Shakur (2Pac) ook al vermoord.

Vete

Jarenlang deden geruchten de ronde dat beide moorden voortkwamen uit een vete tussen twee groepen rappers uit New York en Los Angeles, die elkaar al jarenlang bestookten met beledigingen en bedreigingen. Ook daarvoor hebben de autoriteiten echter nooit sluitend bewijs kunnen vinden.

Doofpot

De moeder van de vermoorde rapper, Voletta Wallace, heeft een aanklacht ingediend tegen het politiekorps van Los Angeles. Dat zou de betrokkenheid van de politie bij de dood van haar zoon in de doofpot proberen te stoppen. De zaak, waarin zij een niet nader genoemd bedrag aan schadevergoeding eist, komt op 12 april voor de rechter in Los Angeles.