SANTA MARIA - De Amerikaanse televisiepresentator Jay Leno mag in zijn populaire programma The Tonight Show grapjes blijven maken over het proces tegen zanger Michael Jackson. Dat heeft de rechter in de zaak tegen 'Wacko Jacko' vrijdag besloten in Santa Maria (Californië).

Bekijk video: Modem/ Breedband

Leno is door de advocaten van Jackson op een lijst geplaatst van mogelijke getuigen in de geruchtmakende zaak, aldus de nieuwszender CNN. Hij moet mogelijk in een later stadium een verklaring afleggen over de familie van de jongen die Jackson beschuldigt van seksueel misbruik. De advocaten stellen dat de familie alleen maar uit is op geld. Dat zou ook zijn gebleken uit een telefoontje dat Leno van een familielid zou hebben gehad.

Telefoontje

In dat bewuste telefoontje zou de steenrijke Leno zijn gevraagd om een financiële bijdrage voor de medische behandeling van het vermeende slachtoffer van Jackson. De jongen was kankerpatiënt. Leno ging niet op dat verzoek in. Sterker nog: hij belde de politie.

Spreekverbod

In The Tonight Show maakt Leno intussen bijna dagelijks grapjes over de zaak. De advocaten van Leno wilden dat verder voorkomen door hem een spreekverbod op te leggen. Leno omzeilde dat door anderen in zijn programma de komische opmerkingen te laten maken over 'Wacko Jacko'.

Nu heeft de rechter bepaald dat Leno zelf weer zijn licht kan laten schijnen over de rechtszaak, zolang hij maar geen opmerkingen maakt over de kwestie waarover hij later nog verhoord kan worden.