Acteur Jim Carrey plaatste zondag een foto van hem en zijn overleden ex-vriendin Cathriona White op Instagram met daarbij de tekst "Voor altijd in mijn hart." 

De 55-jarige ster is al een tijd verwikkeld in een zaak met de moeder en officiële echtgenoot van White, die Carrey ervan betichten verantwoordelijk te zijn voor de zelfmoord van zijn voormalige geliefde.

De acteur en White hadden sinds 2012 een knipperlichtrelatie. In 2013 trouwde ze met Mark Burton, van wie ze naar verluidt al snel weer wilde scheiden. In 2015 pleegde de toen 30-jarige visagiste zelfmoord.

Burton houdt Carrey verantwoordelijk voor de dood van zijn vrouw. Ze liet onder meer een briefje achter waarin ze stelde dat de beroemde acteur haar leven had verwoest. Hij zou haar hebben geïntroduceerd in de wereld van "drugs en prostituees", haar meerdere soa's hebben bezorgd en haar langdurig hebben vernederd.

Ontkennen

De acteur heeft de aantijgingen altijd ontkend. Naar verwachting moet hij in april voor een jury verschijnen om zijn verweer toe te lichten. Carrey was in 2015 een van de dragers van de kist van White tijdens haar begrafenis in haar geboorteland Ierland.