Op NU.nl elke week een overzicht van de meest actuele roddelbladen. Met daarin deze week: de peperdure oppas van Maxima, dat haar broer een minnares heeft, dat heftige afgunst de Dutch Divas verdeelt, dat Jan(tje) Smit een billenman is en dat sommige showbizzlady's de kwaadsten niet zijn. Of is dat schijn? En: Linda en Beau stelen ehh…délen de show. Kortom: lees mee in de roddelbladen van deze week.

Dure oppas

'Het is heel moeilijk voor ons om een kindermeisje te vinden' bezwoer prinses Maxima Jeroen Pauw, die haar interviewde. De prinses klaagde er zelfs over dat ze drie maanden lang niemand had om haar te helpen met de verzorging van dochtertje Amalia. Maar: geen nood. Je bent prinses of niet. Volgens Weekend bedacht Maxi een oplossing voor haar luxe probleem. Dat die een paar duizend Eurootjes kost, maakte niks uit. Toen de prinses onlangs alleen op Staatsbezoek ging, wilde ze haar Willem-Alexander niet alleen laten opdraaien voor de verzorging. Ze liet dan ook haar ouders even uit Argentinië overvliegen, zodat die voor haar kleine Amalia konden zorgen. Want ook voor een prinses geldt: geen betere oppas dan je eigen moeder. In dit geval: de enige echte Maximamma.

Ai ai, Martin

't Is trouwens niet alleen maar koek en ei in de familie Zorreguieta. Het schijnt dat Maxi's broer Martin in scheiding ligt. De broer met de mooie bruine ogen stal de harten van vele Nederlandse dames toen hij tijdens het prinselijk huwelijk in het nieuws verscheen. Maar helaas: hij was al getrouwd met Mariana. Het stel runde een restaurantje ergens in een afgelegen bergdorp en leek onafscheidelijk. Maar Martin schijnt zich recentelijk te hebben vergrepen aan een serveerster, ene Elie. Sterker nog: hij zou inmiddels bij zijn minnares zijn ingetrokken, nadat Mariana hem de deur had gewezen. De ouders van Maxima en Martin maken zich vreselijk zorgen over deze scheiding, niet in de laatste plaats omdat ze vrezen voor alwéér een smet op het blazoen van de familie.

Drie Dutch Diva's

De één vindt het vergane glorie, de ander juist geweldig. Maar feit is dat de Dutch Diva's avond aan avond optreden met het zingen van 'golden oldies' en een aardig groot publiek trekken. De drie dames - Sandra Reemer, Sjoukje Smit en Marga Bult - hebben alledrie een lange geschiedenis in de Nederlandse muziek, en ze doen het dan ook prima op feesten en partijen met hun act. Niet hemelbestormend, maar voor Nederlandse begrippen heel aardig in hun feestjurken. Het succes is Sandra Reemer echter in haar bol geslagen volgens Privé. Het schijnt dat zij als enige niet afhankelijk is van het geld (ze kreeg door scheiding van man Ferdi Bolland een aardig bedrag mee) en vaak optredens afzegde. Dat wekte wrevel bij de andere twee dames die Sandra - hoe kan het ook anders met zo'n naam - Divagedrag verweten. Inmiddels is de ruzie zó hoog opgelopen, dat er over en weer met advocaten wordt gedreigd. Aan de zijlijn lopen reserve Diva's als Gemma van Eck (ooit in 'Babe'), Maribelle, Justine Pelmelay en Esther Hart zich al warm. Sandra 'kroepoekje' Reemer lijkt dus heel makkelijk vervangbaar.

Jan de Billenman

In Duitsland mogen ze nog 'Jantje' zeggen, wij moeten hem met z'n bijna 20 jaar Jan Smit noemen. De zanger krijgt binnenkort een eigen realitysoap bij de Tros en maakt daar graag reclame voor. Zo pocht hij in Weekend dat hij zo dol is op meisjes, liever seks heeft dan muziek maakt, altijd het eerst naar de billen van een vrouw kijkt ('Ik ben een echte billenman') en tot zijn grote geluk in de jury zat van de Miss Duitsland verkiezing. Heel stoer allemaal, maar toch kunnen we in hem geen volwassen vent zien. Want hij vertelt net zo openhartig dat hij nog thuis woont bij pappa en mamma en twee zussen, dat ze altijd 's middags warm eten, dat hij elke ochtend de boodschapjes doet voor zijn moeder en dat hij ook wel eens nasi of bami maakt voor zijn familie. Schattig toch, zo'n jongetje? En we vragen ons ook af hoe Jan de billenman zijn meisjes mee naar zijn kamertje smokkelt, zonder dat zijn moeder het merkt. Dat geheim zullen we wel ontdekken als we naar zijn soap kijken: vanaf vrijdag 25 maart wekelijks bij de Tros.

Geen haat en nijd

Angela Groothuizen heeft haar hart op de goede plaats. Ze werd recentelijk door de Avro aan de kant geschopt omdat Tooske haar plaats mocht innemen, maar nam het de jonge blondine niet eens persoonlijk kwalijk. Wel was ze behoorlijk kwaad op de omroep, maar ze katte niemand in het bijzonder af. Toen Danielle Overgaag met een oppas-probleem kampte, kwam de oudere Angela haar jonge collega meteen te hulp. Danielle's kinderhulpje was een paar dagen op vakantie en Angela bood volgens Privé heel gul aan dat Danielle haar au-pair wel een tijdje mocht lenen. Nou, is dat aardig of is dat aardig? Wij denken meteen dat dit genereuze aanbod komt omdat Angela bij Reinout Oerlemans in het gevlei wil komen. Danielle's lover heeft veel invloed in medialand en zou best eens een tv-rolletje voor werkeloze Angela kunnen regelen. Maar misschien is hier helemaal geen sprake van een dubbele agenda en denken wij zelf alleen zo vals omdat we elke week alle roddelbladen lezen.

Gouden koppel

Linda en Beau stelen ehh…délen de show. Volgens een piepklein berichtje in Story gaan de twee 'hotste' presentatoren van dit moment samen een talkshow presenteren. Het gaat om Linda de Mol en Beau van Erven Dorens. Beiden zijn gestrikt om bij de nieuwe tv-zender van John de Mol te komen werken en alle roddelbladen gissen naar wat ze daar gaan doen. Story denkt dus dat ze samen een dagelijkse show gaan doen. Om de dag zullen ze de presentatie op zich nemen. Linda heeft met haar film 'Ellis in Glamourland' duidelijk haar interesse voor de showbizz aangegeven en Beau is een echte 'crack' door zijn RTL Boulevard. Als het echt waar is, is het een slimme zet van John de Mol, want met deze twee heeft hij echt een gouden koppel in handen.