Yvon Jaspers houdt erg van eten, maar heeft weinig op met sporten. "Het enige dat ik met sport heb: ik houd van de stem van tenniscommentator Marcella Mesker."

De presentatrice kijkt de wedstrijden niet, vertelt ze aan het AD. " Ik luister alleen terwijl ik sta te koken. Heel fijn als zij praat, zo rustgevend." 

Zelf sport ze ook niet graag. "Wat ik wel doe: fietsen. En niet alleen ritjes van een kwartier. Als ik naar mijn uitgever moet, ben ik in totaal twee uur onderweg." Jaspers komt deze week met een kookboek vol Scandinavische recepten. 

Jaspers heeft haar man en twee kinderen ook een rol gegeven in het boek. "Tot nu toe heb ik mijn kinderen bewust buiten de publiciteit gehouden. Maar in dit boek horen ze echt thuis", vertelt de Boer zoekt Vrouw-presentatrice.

"Het buitenleven, samen koken, ze vinden het prachtig. Bovendien zijn ze nu op een leeftijd dat ze zelf kunnen beslissen of ze het leuk vinden om mee te doen. eerder waren ze te jong. Vroeger dachten ze dat ik knecht was op een boerderij, ze hadden geen idee. Dat heb ik lang zo gelaten."