Beau van Erven Dorens is drie jaar geleden opgelicht door een Italiaan die hem een speedboot verkocht, maar het vaartuig werd na de koop nooit geleverd waarna de presentator een jarenlange juridische strijd begon met teleurstellend resultaat. Hij krijgt zijn geld niet terug.

Van Erven Dorens krijgt zijn 4.500 euro niet terug, maar de presentator vindt dat niet het ergste. "Ik vind het frustrerend dat je eigenlijk alles doet wat je moet doen en dat je dan toch de lul bent", aldus Dorens woensdag in de ochtendshow op Radio 538. Hij is "teleurgesteld in de rechtsstaat".

"Het is zo obvious dat die man een oplichter is. Hij had ook al allerlei andere criminele zaakjes op zijn kerfstok, dus het is gewoon een boefje", aldus Van Erven Dorens. Waarom de man is vrijgesproken, weet hij niet. In de brief die Van Erven Dorens kreeg van de rechtbank staat niet op welke grond de man is vrijgesproken. "Er staat alleen dat hij is vrijgesproken en dat het onherroepelijk is."

Buikpijn

"Het gaat mij niet eens om het geld, maar dat die man is vrijgesproken", gaat Van Erven Dorens verder. "Daar krijg ik pijn in mijn buik van. Als dit mij overkomt, dan overkomt het misschien wel duizenden Nederlanders."