SANTA MARIA - De tiener die de Amerikaanse superster Michael Jackson heeft aangeklaagd wegens seksueel misbruik, heeft woensdag een getuigenis afgelegd in de rechtszaal in Santa Maria (Californië). De nu 15-jarige jongen, een voormalige kankerpatiënt, beweerde dat de zanger hem in 2003 twee keer heeft misbruikt. Dat gebeurde op Jacksons ranch Neverland.

De jongen verklaarde ook dat Jackson hem en zijn broer tijdens een bezoek aan de ranch pornografisch materiaal voorschotelde. De zanger zou ook hebben aangedrongen dat de jongen toestemming zou vragen aan zijn ouders voor een overnachting in de slaapkamer van de artiest.

Onzedelijk gedrag

Het vermeende slachtoffer was woensdag maar een uur in de rechtszaal. Het was de eerste keer dat hij en 'Wacko Jacko' weer oog in oog kwamen te staan. Donderdag gaat het verhoor verder. Dinsdag legde de broer van de 15-jarige belastende verklaringen af tegen de 'King of Pop'. Hij repte ook van onzedelijk gedrag van Jackson, die zou hebben gemasturbeerd terwijl hij een hand in de broek van zijn broer had.

De advocaten van Jackson, die stellen dat de familie van het veronderstelde slachtoffer alleen maar uit is op geld, schoten volgens Amerikaanse media gaten in de verklaring van de broer. De jongen zou zichzelf geregeld tegenspreken en steeds met andere details komen.

Misbruik

De advocaten betwijfelen ook of de jongen inderdaad het misbruik met eigen ogen heeft gezien omdat Jackson in zijn huis een alarminstallatie heeft die ongenode gasten uit zijn slaapkamer moet weren. Ze wisten de jongen ook tot een bekentenis te dwingen over een valse verklaring in een eerdere rechtszaak, toen door zijn ouders aangespannen tegen een winkelketen.