ALKMAAR - Evenementenbureau Men Dance Events in Alkmaar heeft dinsdag bij de politie aangifte gedaan van valsheid in geschrifte. Het bedrijf werd afgelopen weekeinde volgens eigenaar J. Sterman ernstig gedupeerd toen voor het Gala van de Jordaan in Sportpaleis Alkmaar minstens duizend valse entreebewijzen in omloop bleken te zijn gebracht.

Sterman schat de schade op ruim 15.000 euro. De politie bevestigt dat er aangifte is gedaan maar zegt niets over de inhoud.

Eerbetoon

Zaterdagmiddag waren in totaal ongeveer 2500 kaarten verkocht voor het gala, dat was bedoeld als eerbetoon aan André Hazes. Volgens Sterman rezen de vermoedens dat er iets niet klopte toen zich aan de poorten van het Sportpaleis "zeker 4000 mensen" hadden verzameld.

Avondlicht

Bij de telling een dag later bleek dat zich ruim duizend valse kaarten onder de ingenomen entreebewijzen bevonden. Probleem was dat de valse kaarten in het avondlicht niet van de echte waren te onderscheiden, zegt hij. "Dat bleek later pas. Die mensen zijn daarmee dus binnen gekomen."

Uit veiligheidsoverwegingen mochten niet meer dan 3200 bezoekers het Sportpaleis in, waardoor Men Dance Events honderden mensen de toegang moest weigeren. Onder hen bevonden zich bezoekers met geldige entreebewijzen.

Benefietconcert

Het evenementenbureau kondigt aan 8 oktober - tijdens het feest rond Alkmaars Ontzet - een benefietconcert te willen geven in het Sportpaleis. Sterman: "We vinden het vreselijk dat er zoveel mensen benadeeld zijn. We gaan proberen te regelen dat zij in elk geval naar binnen kunnen."

Klappen

Het benefietconcert komt in het teken te staan van de actie tegen zinloos geweld. "Door de hele toestand raakten mensen volkomen buiten zinnen. Ik heb een aantal flinke klappen tegen mijn hoofd gehad van redelijk kwade personen." Volgens Sterman heeft een groot deel van de artiesten van het Jordaangala al toegezegd belangeloos te willen optreden.