AMSTERDAM - Het voorleesboek 'Woezel en Pip', geschreven door de overleden actrice Guusje Nederhorst, en de bijbehorende 'Lalala-meezing-cd' worden dinsdag uitgebracht. Dat meldt Niels Kramer van Corbeau Music Masters maandag. Nederhorst schreef voorleesverhalen voor jonge kinderen en is de geestelijk moeder van de hondjes Woezel en Pip.

Nederhorst, de vrouw van zanger Dinand Woesthoff van de Haagse rockgroep Kane, overleed vorig jaar op 34-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Ze werd in de jaren '90 bekend als 'Roos' in de soap 'Goede tijden, slechte tijden'.

Ze trad ook op met het trio 'Linda, Roos en Jessica'. Haar verhalen zijn nu gebundeld in het voorleesboek 'Woezel en Pip', een boek voor jonge kinderen met in de hoofdrol de twee hondjes. Het boek met acht voorleesverhaaltjes is in samenwerking met Nederhorst voorzien van illustraties door Louise Geesink.

Geesink is dochter van de geestelijk vader van Loekie de Leeuw. Na zijn overlijden in 1984 nam ze de 'zorg' voor Loeki over. Nederhorst begon ruim twee jaar geleden met het schrijven en opnemen van liedjes voor het album 'Lalala-meezing-cd'. Op de cd staan vijftien liedjes die bij het boek horen. Alle teksten van de liedjes staan ook in het boek.