Suge Knight niet volledig overtuigd van dood Tupac

Rapproducent Suge Knight is er ruim twintig jaar na de moord op Tupac Shakur niet van overtuigd dat de rapper echt dood is. Dat verklaart hij in een nieuwe documentaire over de moorden op Tupac en zijn rivaal Biggie Smalls.

De mede-oprichter van Death Row Records zat naast Tupac in de auto toen hij in 1996 in Las Vegas werd beschoten. De rapper werd vier keer geraakt en overleed zes dagen later in het ziekenhuis. In een fragment in de nieuwe documentaire spreekt Knight over die periode. Hij zegt daarin onder meer: "Toen Pac doodging, als dat echt zo is."

Ook heeft de producer het over zijn bezoek aan het ziekenhuis een paar dagen na de schietpartij. Shakur zou daar vrolijk zijn geweest en grappen hebben gemaakt. "Ik kan er niet bij hoe het met iemand dan opeens zo slecht kan gaan." Op de vraag of hij dan denkt dat Tupac niet is overleden, antwoordt Knight: "Laat ik het zo zeggen, met 'Pac' weet je het nooit."

Het interview, dat werd gehouden door rapper Ice-T, vond plaats in de gevangenis, waar Knight zijn rechtszaak afwacht. Hij wordt verdacht van moord en mishandeling. In 2015 reed hij na een bezoek aan de set van de film Straight Outta Compton in op twee mannen, volgens de aanklager met opzet. Eén van de slachtoffers overleefde het incident niet. De zaak staat gepland voor januari 2018.

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie