AMSTERDAM - 'Oh nee' kreunde David Beckham's vrouw Victoria, toen ze het verregende kapsel zag van haar blonde voetballer. Om herhaling van deze stijl-blamage te voorkomen, liet ze onmiddellijk een hippe Londense kapper invliegen naar Japan.

Stijl-icoon David Beckham had juist voor de WK een bijzonder 'Mohican' kapsel laten knippen, een soort hanenkam. Maar ja, tijdens de wedstrijd tussen Engeland en Denemarken bleef er weinig van het kapsel over. De regen maakte er een verwoeste 'coupe ravage' van.

Geen nood: de Beckhams laten topkapper Phelan uit Londen overkomen. Hij stapt woensdag op het vliegtuig zodat hij op tijd is om David’s haar piekfijn in orde te maken voor vrijdag. Dan speelt Engeland tegen Brazilië. De kapper: "Het is duidelijk te zien dat Beckham het voetbal op de eerste plaats heeft gezet. Hhet kapsel heeft echt een 'trim' nodig".

Het is belangrijk dat Beckham altijd een goede haar-dag heeft; wereldwijd geldt Beckham als een stijlicoon en wordt zijn kapsel door tienduizenden fans geïmiteerd.