AMSTERDAM - Rapper Ali B en het rapduo Lange Frans & Baas B maken de meeste kans op 1 april met een TMF Award naar huis te gaan. Zij zijn elk drie keer genomineerd, bleek zondag in de Melkweg in Amsterdam tijdens de bekendmaking van de nominaties. Van de internationale artiesten is R&B-zanger Usher met drie nominaties de grootste kanshebber.

Er zijn prijzen in twaalf verschillende categorieën. Boris, Within Temptation, Intwine, Di-rect en Anouk hebben allen twee nominaties achter hun naam staan. Raffish, de meidengroep uit het programma Popstars: The rivals, is genomineerd voor beste popgroep. Opvallend genoeg staat Men2B, de jongensgroep die Popstars won, niet op de nominatielijst.

Men2B-lid Nils noemt het jammer dat de groep niet is genomineerd. Het idee dat zijn concurrentes uit het programma wellicht straks wel een TMF Award in de kast hebben staan, zit hem niet dwars. "Ik gun het ze van harte en ik hoop echt dat ze winnen."

Usher

Van de internationale artiesten maakt naast Usher zangeres Beyoncé grote kans op een prijs. De Amerikaanse is een keer als soloartiest genomineerd en twee keer met haar groep Destiny's Child. Twee nominaties zijn er ook voor de zangeressen Alicia Keys en Natasha Bedingfield en de band Black Eyed Peas.

Decade award

TMF reikt ter ere van het jubileum dit jaar ook een Artist of the Decade Award uit. Hiervoor zijn vier Nederlandse artiesten genomineerd. Het gaat om Anouk, Kane, Marco Borsato en dj Tiësto.

April

Televisiekijkers kunnen vanaf maandag via sms en via de website www.tmfawards.nl stemmen op hun favoriet. Op 1 april worden in de Rotterdamse Ahoy' de winnaars bekendgemaakt. De presentatie van deze show is in handen van TMF-vj Renate, geassisteerd door Marco Borsato en Ali B.

Onbekend

De 10.000 kaarten voor de tiende editie van de TMF Awards waren in één dag verkocht, zonder dat bekend was welke artiesten optreden tijdens het evenement. Zondag liet de muziekzender weten dat onder anderen dj Tiësto, Kane en Within Temptation het jubileum bijwonen.

De namen van de internationale muzieksterren zijn nog niet bekend. TMF zendt de bekendmaking van de nominaties zondag tussen 21.00 en 22.00 uur uit.