WINDSOR - Britten zijn nog altijd trouw aan de in 1997 overleden prinses Diana. De zilveren 'Diana lepeltjes' zijn zelfs nu, vlak voor het huwelijk van Charles en Camilla Parker Bowles, nog mateloos populair. Het is niet waarschijnlijk dat de 'Charles en Camilla theedoeken' net zo'n succes worden, voorspelde eigenaar James Toomey van een souvenirwinkel donderdag.

Dat de Britse bevolking minder enthousiast is over Camilla dan over Charles' eerste vrouw, is duidelijk. Het volk juichte Diana, die ook wel 'The Peoples Princess' wordt genoemd, uitbundig toe, toen zij in 1981 met Charles trouwde. De huwelijksdag van Charles en zijn aanstaande zal minder feestelijk zijn. Zij treden niet in het huwelijk in Windsor Castle, zoals eerder de bedoeling was.

Parker Bowles moet genoegen nemen met een sobere plechtigheid in het gemeentehuis in Windsor. Toch reageren veel Britten positief op het aanstaande huwelijk. Zo ook Leslie Grout, een gids in Windsor. Zij vindt dat Charles en Camilla recht hebben op een gelukkig leven samen.