AMSTERDAM - Zanger Dinand Woesthoff van de Haagse rockgroep Kane praat vrijdag in de RTL4-talkshow 'Pulse' voor het eerst op tv over de dood van zijn vrouw, actrice Guusje Nederhorst. Dat meldt RTL woensdag.

Tv-presentator Reinout Oerlemans sprak Woesthoff vorige maand tijdens een strandwandeling in Los Angeles. De zanger werkt daar met zijn band aan de nieuwe cd Fearless, die in april in de winkels moet liggen.

Dreamer

Nederhorst overleed vorig jaar op 34-jarige leeftijd aan de gevolgen van kanker. Woesthoff schreef een dag na de dood van zijn vrouw het nummer 'Dreamer'. De cd-single van het nummer kwam vorig jaar binnen op de eerste plaats van de hitparade en bracht ruim 255 duizend euro op. Het volledige bedrag werd ter beschikking gesteld aan het Guusje Woesthoff-Nederhorst kankerbestrijdingfonds.

Will Smith

Oerlemans heeft in hetzelfde programma een gesprek met acteur en zanger Will Smith, die hij in Londen sprak over zijn nieuwe film Hitch. Ook sprak hij met hem over zijn vrouw Jada Pinkett Smith, zijn kinderen en hun opvoeding, zijn filmcarrière, zijn carrièrebegin als 'The Fresh Prince of Bel-Air' en zijn muziek.

Niels Kokmeijer

In de studio ontvangt Oerlemans daarnaast de 27-jarige voetballer Niels Kokmeijer, die in december een dubbele beenbreuk opliep na een doodschop van Sparta-speler Rachid Bouaouzan. Kokmeijer, voorheen aanvaller van Go Ahead Eagles, zal nooit meer kunnen voetballen en kan mogelijk nooit meer helemaal goed lopen.

De talkshow 'Pulse' start vrijdag met een nieuwe reeks op RTL 4.