LONDEN - De Britse koningin Elizabeth heeft dinsdagavond op Buckingham Palace voor het eerst een receptie gehouden voor de Britse muziekindustrie. Ze verwelkomde enkele van de grootste namen, maar had geen idee wie haar gasten waren.

Dat meldde The Times woensdag. Onder de genodigden waren de beroemde gitaristen Eric Clapton, Jeff Beck, Brian May van de rockgroep Queen en Led Zeppelins Jimmy Page. Bij de kennismaking met May vroeg de koningin: "En wat doet u?". Vervolgens vroeg ze Page of hij ook gitarist was.

Eric Clapton nam het initiatief en schudde de koningin ferm de hand en noemde zijn naam. "Speelt u al lang?", wilde de Queen weten, waarop de 59-jarige Clapton antwoordde: "Dat moet nu 45 jaar zijn".

Te laat

De voormalige Spice Girl Ginger Halliwell wist kennelijk niet dat bij koninklijke ontvangsten alle gasten op tijd moeten zijn en eerder horen te arriveren dan de koningin. Voor Halliwell, informeel gekleed in een crèmekleurige broek, moesten de paleisdeuren opnieuw worden geopend toen ze veertig minuten te laat aankwam en niemand meer op haar had gerekend.