Een groep Hollywoodsterren werkt aan een benefietavond voor de slachtoffers en getroffenen van orkaan Harvey. Jamie Foxx zal een van de presentatoren zijn van een speciale televisie-uitzending op 12 september.

Dat maakte Foxx woensdag bekend op Instagram. 

TMZ meldt dat Scooter Braun, de manager van Ariana Grande, de organisatie op zich genomen. Hij was ook de drijvende kracht achter het benefietconcert One Love Manchester, dat werd georganiseerd na de aanslag bij een concert van Grande in Manchester dit voorjaar,

Kelly Rowland

De inzamelingsactie zou worden gehouden vanaf drie verschillende locaties: Los Angeles, New York en Nashville. Foxx wordt in LA bijgestaan door Hillary Duff, die oorspronkelijk uit Houston komt. Voor de presentatie in New York zou talkshowhost Michael Strahan zijn gestrikt, en zou de organisatie in gesprek zijn met Kelly Rowland. Strahan en Rowland komen beiden uit Houston.

Reese Witherspoon en Blake Shelton lijken de in Nashville te gaan bemannen. De organisatie is volgens TMZ nog druk doende met het benaderen van meer sterren. Onder meer Jim Parsons van The Big Bang Theory, die ook uit Houston komt, zou hoog op het verlanglijstje staan.

De één uur durende benefietavond wordt door alle grote Amerikaanse zenders uitgezonden.

De opmerkelijkste beelden van tropische storm Harvey
123
De opmerkelijkste beelden van tropische storm Harvey