Actrice Sandra Bullock heeft 1 miljoen dollar (830.000 euro) gedoneerd aan het Amerikaanse Rode Kruis voor de noodhulpverlening aan inwoners van de staat Texas, die zuchten onder de nasleep van orkaan Harvey. 

Dat heeft de hulporganisatie dinsdag bevestigd.

Bullock heeft een woning in Texas en roept Amerikanen op om Texanen die zijn getroffen door de orkaan Harvey te hulp te schieten. "Er zitten mensen vast omringd door drie meter hoog water", aldus de actrice.

Het Rode Kruis is blij met de steun van Bullock. "Dit is een ongelofelijke gift. We zijn zeer dankbaar. We ontvangen tijdens rampen als deze veel donaties en de hulp van een ster als Sandra Bullock brengt de hulpverlening extra onder de aandacht", zegt de hulporganisatie.

De Amerikaanse president Donald Trump heeft dinsdag een bezoek gebracht aan de gebieden in Texas die zwaar zijn getroffen door orkaan Harvey. Hij zei er in samenwerking met het Amerikaanse Congres ervoor te zullen zorgen dat er passende hulpverlening tot stand komt. 

De opmerkelijkste beelden van tropische storm Harvey
123
De opmerkelijkste beelden van tropische storm Harvey

Kim Kardashian 

Bullock is niet de enige Amerikaanse bekendheid die geld schenkt aan de gedupeerden van orkaan Harvey. Kim Kardashian maakt dinsdag op Twitter bekend een half miljoen dollar te doneren, en ook onder meer  Beyoncé, komiek Kevin Hart en acteur Dwayne Johnson geven geldbedragen aan hulporganisaties.