Voormalig zangeres van de band Soul II Soul, Melissa Bell, is maandag op 53-jarige leeftijd overleden. Dat heeft haar dochter, zangeres Alexandre Burke, dinsdag bekendgemaakt.
 

Burke deelde via Twitter een verklaring, waarin de vier kinderen van Bell "met het grootste verdriet" het overlijden van hun moeder bekendmaken. 28 augustus 2017 is een dag die ons leven voor altijd zal veranderen. 

De kinderen laten weten "de onvoorwaardelijke liefde, steun, charisma, kracht en moed” van Burke nooit te zullen vergeten. “We zijn eeuwig trots en dankbaar dat we haar onze moeder mochten noemen."

Droom

Bell, die van 1993 tot 1995 deel uitmaakte van de band Soul II Soul en daarna solo ging, had al jaren nierproblemen. Haar dochter bood zeven jaar geleden aan een nier aan haar moeder te doneren, maar daar wilde zij niets van weten omdat de operatie complicaties kon veroorzaken waardoor vrouwen niet meer zwanger kunnen worden.

Burke liet dinsdag weten ondanks de dood van haar moeder deel te nemen aan het Britse dansprogramma Strictly Come Dancing. "Mama was altijd mijn grootste fan en ik weet zeker dat ze had gewild dat ik doorga."