Patricia Paay denkt dat ze haar hele leven achtervolgd zal worden door haar begin dit jaar uitgelekte sekstape.
 

​Dat zei Paay maandag in Linda’s Zomerweek. "Ik heb dat zelf ook als ik iemand zie waarmee in het verleden iets gebeurd is. Dan denk je daar toch altijd weer even aan."

In februari verscheen een video online waarop te zien was hoe Paay diverse seksuele handelingen uitvoert, waarna de televisiepersoonlijkheid zich wekenlang opsloot in huis.  "Maar ik merkte dat ik veel lieve mailtjes en berichten kreeg. Het hele huis stond vol bloemen. Toen dacht ik: ik moet er gewoon met opgeheven hoofd tegenaan. Je moet verder in het leven."

Desondanks zegt Paay dat het filmpje aan haar blijft knagen. "De gedachte blijft constant bij me. Dan vraag ik me af: wat denk jij? Dat blijft, het wordt niet minder.”

Toen de beelden opdoken en massaal werden gedeeld, schaamde Paay zich naar eigen zeggen dood. "Je stort gewoon helemaal in. Je kunt je niet meer schamen dan dat. Me in mijn blote billen naar buiten schoppen vind ik niet eens erg, maar dit overtreft alles."

Verdachte

Paay houdt er rekening mee dat ze er mogelijk nooit achterkomt wie de beelden heeft gelekt. "Dat is moeilijk. Je zou het liefst iemand dood willen schieten of een zwieper willen geven, maar het is moeilijk te achterhalen.”

De diva vindt het "frappant" dat er nog geen wetgeving is die het verspreiden van beelden van een ander aan banden legt. Ze hoopt dat ze een eventuele rechtszaak rondom haar sekstape wint en een flinke schadevergoeding opstrijkt. "Als ik win en veel geld krijg, ben ik een voorbeeld. Als mensen weten dat ze heel veel geld moeten betalen, denken ze er nog even langer over na. Niet dat ik er een lekkerder gevoel door krijg, want wat is een carrière van vijftig jaar waard?"