Marieke Elsinga is vrijdag voor het laatst aan de slag gegaan voor RTL Late Night. “Het voelt een beetje als m’n verjaardag vandaag”, vertelde de sidekick van het latenightprogramma in RTL Boulevard, het programma waarvoor ze dit najaar aan de slag gaat.

“Ik kijk terug op een gaaf jaar”, vertelde Marieke, die begin deze maand bekendmaakte over te stappen naar RTL Boulevard. “Ik heb 214 afleveringen gemaakt, als ik die van vanavond meetel. Als je anderhalf jaar geleden tegen me had gezegd dat ik 214 liveshows zou maken op RTL 4, had ik gezegd: leuk, over een paar jaar.”

Marieke heeft moeten wennen aan een “raar ritme”. “Je ligt er echt laat in, meestal slaap ik van 01.30 uur tot 10.00 uur”, schetste ze. “Doordeweeks drink ik niet, maar op vrijdagavond wel. In het weekeinde haal ik het lekker in.”

De 31-jarige presentatrice, die haar carrière begon op de radio, gaat niet direct aan de slag voor RTL Boulevard. Voor het entertainmentprogramma gaat Marieke reportages maken. “In september ben ik even helemaal vrij, heerlijk.”