Tygo Gernandt denkt regelmatig 'dat het tijd wordt' om een gezin te stichten. De vrijgezelle acteur heeft altijd zijn carrière op de eerste plek gezet, maar wil zich nu graag settelen.
 

"De laatste paar jaar is er wel een soort wekkertje afgegaan. Het besef van: hee, ik ben volgens mij op de helft", zegt hij in gesprek met Libelle.

De 43-jarige Dokter Tinus-acteur wil naast acteren ook produceren en regisseren, maar beseft zich ook dat hij zijn carrière altijd voorrang heeft gegeven.

"Hoe verliefd ik ook was, als er iets moois qua werk voorbijkwam, stond mijn vriendin altijd op de tweede plek. Mijn moeder zei laatst tegen me: 'En nu? Ga je dan nog tachtig series maken en vijftig films? En dan heb je straks als je doodgaat honderden producties gedaan, maar wie staan er aan je graf? Alleen maar collega's.'"

Geregelde boel

Gernandt vertelt dat hij het fijn zou vinden om niet in een leeg huis thuis te komen. "Dat er dan een vrouw is, iemand die de boel heeft geregeld, en die voor rust zorgt."

De acteur voelt geen haast om met kinderen te beginnen – eerder vertelde hij dat hij graag vader zou worden – maar heeft de rust die het ouderschap met zich meebrengt wel nodig.

"Ik zie het bij mijn vrienden. Kinderen zetten je met beide benen op de grond. Als je na een dag hard werken met alle bijbehorende stress thuiskomt en je een potje met je zoontje gaat stoeien, dan glijdt alles waarschijnlijk van je af. Kinderen relativeren. En daar heb ik wel behoefte aan."