Judi Dench is al zeven jaar gelukkig met haar vriend David Mills, maar is niet van plan ooit met hem te trouwen. "Hij gaat me niet vragen. Nee, nee, nee, nee. Laten we ons niet aanstellen en ons gewoon gedragen naar onze leeftijd."

De 82-jarige Dench leerde de 74-jarige Mills zeven jaar geleden kennen toen hij haar vroeg een nieuw dierenverblijf te openen in zijn dierentuin in Surrey. 

"Ik heb een alleraardigste vriend nu", vertelt de actrice aan het tijdschrift Good Housekeeping, melden Britse media. "Ik weet nooit welk woord ik daarvoor moet gebruiken, omdat ik niet houd van 'partner'. Een partner heb je om mee te dansen. Partner, vreselijk woord. Vriend? Nee. Vriendje? Nee. Kerel. Zou kerel volstaan?"

De James Bond-ster had na de dood van haar echtgenoot in 2001 niet meer verwacht nog verliefd te worden. "Op een hete zomerdag gingen we zwemmen en daarna dronken we champagne in de tuin en ik zei: dit is zo geweldig", vertelt ze.

 "Als ik een romanticus was geweest zou ik er cool en kalm onder kunnen blijven. Ik ben altijd overenthousiast bij zulke dingen. Ik hou van lekker lachen. Humor is het aantrekkelijkste van alles. Het is essentieel."