De Amerikaanse rockband Allah-Las is de Rotterdamse politie dankbaar voor het op tijd signaleren van de terreurdreiging. Woensdagavond werd het concert van de band in de Maassilo afgelast.

De Amerikaanse band reageerde woensdagavond op de website van het Amerikaanse muziekblad Billboard.

"Als gevolg van een terreurdreiging is het concert van de Allah-Las vanavond geannuleerd. De bandleden zijn ongedeerd'', staat in een officiële verklaring die de band verstrekte aan Billboard.

"De bandleden zijn de politie van Rotterdam en andere verantwoordelijke autoriteiten erg dankbaar voor het op tijd signaleren van de terreurdreiging voordat er slachtoffers vielen. We kunnen verder geen commentaar geven. We kunnen geen details delen nu het onderzoek nog gaande is."

Naar aanleiding van Spaanse inlichtingen werd woensdagavond een politieactie verricht, waarbij de Spaanse bestuurder van een busje met Spaanse kentekens werd aangehouden. Dat busje bevatte gasflessen en was een aantal keren heen en weer gereden in de omgeving van de Maassilo. 

De leden van Allah-Las verlieten de concertgelegenheid woensdagavond via een achteringang en vertrokken onder politiebegeleiding.