De grap die Chantal Janzen tijdens het Televizier-Ring Gala in 2008 over de zangkwaliteiten van Fatima Moreira de Melo maakte, had 'stiekem behoorlijk wat impact' op de ex-hockeyster.

"Ik had gefaald, was voor gek gezet en zingen, mijn hobby, kreeg voor mij een negatieve bijklank. Ik dook ervoor weg, durfde niet meer", zegt de 39-jarige Moreira de Melo in een interview in Wendy.

Na het optreden van Moreira de Melo tijdens het gala zei presentatrice Chantal Janzen: "Wat kan ze hockeyen hè?"

Doodeng

Moreira de Melo, die op dit moment heel succesvol pokerspeelster is, werd enkele jaren na het optreden gevraagd om mee te doen aan het zangprogramma It Takes 2. Na enige aarzeling besloot ze toch om haar medewerking aan het programma te verlenen.

"Doodeng, ik genoot er geen seconde van, maar overwon mezelf wel. Mijn angst is weg, het nare gevoel verdwenen. Totale bevrijding."

'Heel moedig'

Janzen, die later bekende spijt te hebben van haar grap, complimenteerde Moreira de Melo met haar deelname aan It Takes 2.

"Heel moedig dat Fatima meedoet", aldus Janzen in een aflevering van RTL Late Night. Janzen presenteerde het programma destijds ook. De twee vrouwen hebben hun geschil al lang geleden bijgelegd.