Co Stompé en zijn vrouw moeten 240 uur taakstraf voltooien of 120 dagen de cel in. Dat heeft het Openbaar Ministerie geëist tijdens een zitting over de belastingschuld van de voormalige topdarter en zijn echtgenote.

De totale schuld van het echtpaar zou meer dan een kwart miljoen euro bedragen, meldt De Stentor maandag.

De Nederlandse staat zou voor minstens 116.000 euro zijn benadeeld, omdat Stompé en diens echtgenote van 2009 tot en met 2013 foutieve aangiftes voor hun inkomsten- en omzetbelasting hebben ingediend. Zo zouden ze volgens de krant ruim twee ton niet in de aangifte hebben genoemd. 

'Trouwringen verkocht'

"We hebben zelfs onze trouwringen moeten verkopen om overeind te blijven", zei Stompé tijdens de zitting. Volgens de krant zou Stompé aan de rechter hebben verteld dat hij zich van geen schuld bewust is. Hij zou zich niet met de administratie hebben bemoeid.

De echtgenote geeft toe dat ze fouten heeft gemaakt, maar had naar eigen zeggen te weinig kennis en kon zich geen accountant veroorloven. 

Stompé beleefde zijn hoogtepunten als professioneel darter tussen 1995 en 2005. De 54-jarige Amsterdammer stond echter altijd in de schaduw van Raymond van Barneveld.