Erica Terpstra volgt het nieuws rondom de oplopende spanningen tussen Noord-Korea en de Verenigde Staten op de voet. De oud-politica wil voor haar reisprogramma naar Zuid-Korea, maar vraagt zich af of dat nog wel zo verstandig is.

“Ik hou het natuurlijk allemaal goed in de gaten”, zei Terpstra in de Radio 10-ochtendshow van Lex Gaarthuis. “We hebben dat plan al een paar maanden geleden gemaakt en we hebben daar echt een mooi programma voor.”

Terpstra, die van plan was eind volgende maand naar Zuid-Korea te vliegen, denkt toch na over een alternatieve bestemming. “Wat er allemaal gebeurt nu is wel een beetje zorgelijk. Misschien moeten we een plan B maken.”

Wat het ook wordt, Terpstra belooft nog twee mooie ‘afscheidsafleveringen’ van Erica op reis te maken. Twee maanden geleden werd duidelijk dat Omroep MAX de stekker trekt uit het reisprogramma. “Ik vind het heel chique van Omroep MAX dat ik nog twee reizen mag maken”, zei Terpstra, die het “natuurlijk jammer” vindt dat haar programma na zes seizoenen stopt. “We gaan daar iets heel moois van maken.”

Hiddink

In Zuid-Korea wilde Terpstra voetbaltrainer Guus Hiddink opzoeken, die zich in 2002 populair maakte in het land door met het Zuid-Koreaanse team de halve finale van het WK voetbal te bereiken. Ook wilde ze zanger PSY ontmoeten, die in 2012 een monsterhit scoorde met Gangnam Style.

Voor de allerlaatste aflevering Erica op reis, die in november wordt uitgezonden, vliegt de oud-politica naar China. Daar gaat Terpstra, die sinologie (China studies) studeerde, volgens de krant onder meer naar Shanghai en Suzhou.