De drie zussen Lisa, Amy en Shelley Vol van OG3NE hebben hun fans bedankt voor de vele steunbetuigingen na het overlijden van hun moeder.

"De vele duizenden reacties geven ons veel steun en kracht in deze ongelooflijk moeilijke tijd", schrijven de zussen op Instagram. "Het gemis en de pijn zijn enorm, maar we moeten proberen het een plaatsje te geven met de gedachte dat zij er altijd bij zal zijn."

De drie moesten vorige maand afscheid nemen van hun moeder Isolde. Zij leed al geruime tijd aan een zeldzame vorm van botkanker. In juni besloot Isolde haar behandeling te staken nadat er een nieuwe tumor in haar hals was gevonden.

Songfestival

OG3NE vertegenwoordigde Nederland dit jaar op het Eurovisiesongfestival. Dat deden de zussen met het nummer Lights And Shadows, een muzikale ode aan hun moeder. Tot grote verrassing van Lisa, Amy en Shelley reisde Isolde in mei af naar Kiev voor de finale van het Eurovisiesongfestival. Daarin eindigde OG3NE op de negende plek.

OG3NE, vernoemd naar de bloedgroep van Isolde (O) en de genen die de zangeressen met hun moeder verbonden, zegde na het overlijden van Isolde alle optredens af. Volgens hun agenda staan de zussen volgende week weer op het podium.