Kathy Griffin heeft haar hoofd kaal geschoren uit solidariteit met haar zus Maggie, die met een chemotherapie wordt behandeld voor kanker. 

Maandag verschenen meerdere foto's van de kaalgeschoren Griffin. Een journalist van New York Magazine twitterde twee foto's van de comédienne, waarop ze halfnaakt en kaal poseert: "Uit solidariteit met haar zus, die een chemo ondergaat, heeft Kathy Griffin haar hoofd kaalgeschoren".

Vervolgens roept de journalist namens Griffin op om geld te doneren aan The American Cancer Society, die onder meer wetenschappelijk onderzoek naar het bestrijden van de ziekte financiert.

In 2014 verloor Griffin haar broer Gary aan de gevolgen van slokdarmkanker. Het overlijden van haar broer deelde Griffin destijds via haar account op Instagram. "Vanmorgen is mijn broer Gary Griffin overleden na een felle strijd tegen kanker", schreef Griffin toen.

De 56-jarige komiek lag recent onder vuur voor het publiceren van een bloederige foto van het afgehakte hoofd van de Amerikaanse president Trump. Dat kostte Griffin haar baan bij CNN.