AMSTERDAM - De Engelse band UB40 geeft zondag 27 maart, op eerste paasdag, een extra concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall. Dat meldt concertorganisator Mojo Concerts dinsdag. Vorige week werd bekend dat UB40 ook op 26 maart optreedt.

Het concert op de 26e is nog niet uitverkocht, zegt woordvoerder Maaike Peys van Mojo Concerts. De voorverkoop in de eerste week gaat 'zo hard' dat een tweede concert kan worden bevestigd. De achtkoppige band deed Nederland de laatste jaren vaker aan. Vorig jaar speelden de Britten drie keer in een uitverkochte Heineken Music Hall. Een jaar eerder kreeg de band drie keer Ahoy' vol.

Favoriete land

"Ze zijn hier ontzettend populair en hebben trouwe fans", licht Peys toe. "Er is altijd ontzettend veel belangstelling voor optredens van UB40, daarom plannen we voor deze band altijd een extra concert in." De laatste dvd van de band, 'Homegrown in Holland', werd opgenomen tijdens een concert in Ahoy'. Peys: "Nederland is eigenlijk het favoriete land van de band."

UB40 werd vooral bekend met het album Labour of love uit 1983. De bijbehorende single 'Red red wine' stond twee jaar in de Britse hitlijsten. De single leverde de band een eerst wereldwijde hit op. Met het achttiende en meest recente album Homegrown gaat de band volgens de eigen website terug naar zijn wortels. Homegrown bestaat uit twaalf nieuwe liedjes.

Kaartverkoop

De kaartverkoop voor het concert op zondag gaat donderdag van start.