Sinds R. Kelly wordt beschuldigd van het vasthouden van jonge vrouwen in zijn eigen "sekte", gaat het niet goed met de kaartverkoop van zijn shows. Dat meldt de Amerikaanse website TMZ.

Zo gaf de vijftigjarige zanger vrijdagavond een concert in de Amerikaanse stad Virginia Beach. Het was zijn eerste optreden sinds de beschuldigingen naar buiten kwamen. In de zaal pasten 20.000 mensen, maar R. Kelly wist niet eens de helft van de kaartjes te verkopen, schreef TMZ in de nacht van vrijdag op zaterdag.

Twee weken geleden kwamen berichten naar buiten van verschillende mensen die R. Kelly ervan beschuldigen zeker zes jonge vrouwen vast te houden in zijn huizen in Chicago en Atlanta. Robert Kelly, zoals de zanger voluit heet, zou bepalen wanneer de vrouwen eten, wanneer ze mogen douchen en of ze het huis uit mogen. Ook zou hij ze verbieden contact te hebben met de buitenwereld en seks met ze hebben en daar opnames van maken.

Kelly ontkent de beschuldigingen en de vrouwen in kwestie geven aan dat er niets gebeurt waar ze niet zelf mee instemmen. Ook een aantal van de vrouwen over wie de noodklok werd geluid, hebben de beschuldigingen ontkracht. Op dezelfde entertainmentwebsite TMZ sprak een 21-jarige vrouw haar vader rechtstreeks toe in een video: "Ik ben gelukkig waar ik ben en met de mensen om mij heen."