Een groep Amerikaanse ouders die flink moest bijleggen om een protesttrip naar Washington te bekostigen, heeft een financiële bijdrage gekregen van Rod Stewart.

De zanger zag een reportage van CNN over de mensen uit de staat Louisiana, die met hun gehandicapte kinderen een kleine tweeduizend kilometer reisden naar Washington om te protesteren tegen bezuinigingen op Medicaid, de zorgverzekering voor Amerikanen met een laag inkomen.

De groep had 7000 dollar (6000 euro) opgehaald voor de reis, die in totaal 30.000 dollar (25.700 euro) kostte. Stewart legde het verschil bij.

Eén van de moeders uit de groep, een fan van de zanger, filmde hoe ze "de grootste cheque van haar leven" incasseerde bij de bank. Tijdens een concert eerder deze week toonde de zanger bij het nummer Forever Young een eerbetoon aan de families op grote schermen.

"Zoals sommigen van jullie weten, woon ik in Amerika en betaal ik hier belasting. Ik ben geen Republikein en ik ben geen Democraat. Maar ik ben wel een vader", verklaarde de rocker, die acht kinderen heeft, zijn actie