Yvonne Coldeweijer was "bijna opgelucht" toen ze betrapt werd op haar illegale handeltje. De presentatrice verkocht via haar website powerbanks, opladers, die het uiterlijk van een Chanel-lippenstift hebben.

"Iedereen snapt wel dat dit niet van Chanel is, daar ga ik vanuit", zei Coldewijer donderdag in de late editie van RTL Boulevard.

De presentatrice wist dat haar handeltje, dat goed liep, niet helemaal legaal was. "De hele tijd dat ik dit deed, voelde het niet lekker. Ergens weet je dat het niet mag. Je bent de hele tijd op je hoede en vraagt je af: is vandaag de dag dat ze erachter komen?"

Toen Coldewijer een bericht van de advocaat van het Franse modehuis kreeg, was ze dan ook "bijna een soort van opgelucht".

Schadevergoeding

De Tilburgse, die bekend werd als vertolkster van Telekids-gezicht Keet!, moest een schadevergoeding van 1.500 euro en 300 euro aan juridische kosten betalen. Ook moest ze het geld dat ze had verdiend met de powerbanks overmaken aan Chanel.

"Ze wilden eerst de hele omzet, maar nadat ik mijn excuses had gemaakt, was alleen de nettowinst voldoende." Hoeveel die bedroeg, vertelde Coldewijer niet.

De presentatrice is wel benieuwd hoe Chanel haar handeltje op het spoor is gekomen. "Want ik heb het woord Chanel nergens op mijn website gebruikt."