Angelina Jolie heeft zich voor het eerst sinds haar scheiding van Brad Pitt uitgelaten over haar leven na de breuk. 

In een uitgebreid interview in het septembernummer van Vanity Fair is Jolie openhartig over haar nieuwe bestaan. De VN-ambassadrice vertelt onder meer dat de periode na de breuk de zwaarste tijd uit haar leven was.

Jolie vertelt dat ze op de moeilijkste momenten onder de douche stond te huilen, maar dat ze zich vooral groot wilde houden voor haar zes kinderen. "Die moeten erop kunnen vertrouwen dat alles goedkomt. Zelfs als je daar zelf niet zo zeker van bent." 

De actrice wil in het interview niet uitweiden over de reden van de veelbesproken scheiding. 

Gezondheidsperikelen

In het vraaggesprek onthult Jolie dat ze vorig jaar ook flink worstelde met haar gezondheid. Ze kreeg te kampen met een aangezichtsverlamming, waardoor een helft van haar gezicht ging hangen, en had last van een hoge bloeddruk. "Soms plaatsen vrouwen zich in hun gezin op de allerlaatste plaats. Totdat het zich in hun eigen gezondheid gaat wreken."

Een praktisch probleem waar de 42-jarige ster in haar nieuwe leven tegenaan loopt, is de inrichting van haar nieuwe woning. Ze woont sinds een maand samen met de kinderen in een enorm onderkomen in Los Angeles, dat ze kocht voor ruim 20 miljoen euro. "Inrichting was altijd vooral Brad zijn ding." Jolie woonde sinds de relatiebreuk vorig jaar september met de zes kinderen in een huurwoning. "Maar we komen nu eindelijk allemaal weer een beetje op adem."