AMSTERDAM - Televisiepresentator en programmamaker Henny Huisman heeft een kort geding aangespannen tegen het weekblad Nieuwe Revu. Het tijdschrift noemt Huisman in een artikel "een programmadief". De presentator eist een covergrote rectificatie en een schadevergoeding.

In het zesde Nieuwe Revu-nummer van dit jaar stond een artikel met de kop 'Henny Huisman programmamaker en programmadief?'. Daarin werd gesproken over een ruzie tussen Huisman en een programmamaker over de tv-serie Paradijs op Paarden. De cover van het blad vermeldde de tekst 'Henny Huisman programmadief'. Het artikel staat volgens Huisman "vol onjuistheden die suggestief, insinuerend, lasterlijk en onnodig grievend zijn".

Uitgever Sanoma Men's Magazines en journalist A. Groot van Nieuwe Revu moeten donderdag voor de rechter verschijnen. Huisman wil dat het weekblad rectificeert op de cover met de tekst 'Rectificatie Henny Huisman'. Op pagina drie moet Nieuwe Revu volgens de presentator ook verwijzen naar het gewraakte artikel.

Story

Daarnaast eist Huisman een schadevergoeding van 20.000 euro. Weekblad Story moest eind vorig jaar over de volledige breedte van de voorpagina en op pagina drie een rectificatie plaatsen, nadat tv-presentatrice Caroline Tensen een kort geding tegen uitgever Sanoma had aangespannen. Het tijdschrift beweerde in een artikel dat Tensen een affaire had met een getrouwde man.