James Cromwell is maandag opgepakt tijdens een protest in pretpark SeaWorld. De acteur protesteerde tegen de show met orka's, samen met de Amerikaanse dierenrechtenorganisatie PETA. 

De American Horror Story-acteur verstoorde de show met een megafoon en riep leuzen als "SeaWorld Sucks" en "Deze dieren lijden en jullie weten dat allemaal."

PETA zegt in een verklaring dat het protesteert tegen de mishandeling van de dieren in pretpark SeaWorld. Volgens de organisatie leven de dieren in te kleine tanks en worden ze gedrogeerd om agressief gedrag, dat wordt veroorzaakt door stress, te voorkomen.

"Orka's hebben het recht op een vol leven in de oceaan, niet een levenslange straf om rondjes te zwemmen in een zwembad tot ze doodgaan aan ziekten", zei Cromwell over de protestactie.

De directie van SeaWorld ontkent dat de dieren onder erbarmelijke omstandigheden leven. "Al onze dieren, inclusief de orka's, zijn gezond en krijgen alle zorg die ze nodig hebben van onze dierenartsen en experts", laat SeaWorld in een verklaring weten. Het park zegt dat PETA de actie puur als publiciteitsstunt organiseerde.

Energiecentrale

Het is niet de eerste keer dat Cromwell wordt opgepakt tijdens een demonstratie. Cromwell protesteerde in december 2015 met tegen de komst van een energiecentrale. Alle demonstranten werden gearresteerd vanwege verkeersbelemmering. Ze kregen boetes maar weigerden die te betalen. De acteur moest vervolgens een week in de gevangenis verblijven.