Mel B heeft de rechter in Los Angeles gevraagd om een eind te maken aan de rechtszaak van haar voormalige kinderoppas Lorraine Gilles. 

Gilles beschuldigt de voormalig Spice Girl van laster in een inmiddels langslepende zaak tussen de twee vrouwen.

Melanie Brown vroeg in maart, na een huwelijk van tien jaar, de scheiding van Stephen Belafonte aan. De zangeres zegt dat ze jarenlang is mishandeld door haar man.

Ook beweert ze dat hij en Gilles jarenlang een affaire hadden. Op een gegeven moment resulteerde dat zelfs in een zwangerschap, die werd beëindigd. Belafonte zou het kindermeisje hebben gedwongen abortus te plegen.

Driehoeksverhouding

Gilles ontkent de aantijgingen. Volgens haar dwong Mel B haar tot een driehoeksverhouding met echtgenoot Belafonte. Op verzoek van Mel B legde een Amerikaanse rechtbank in april een contactverbod van vijf jaar op aan de voormalige oppas. Brown gaat nu een stap verder en wil dat de rechter de hele lasterzaak van Gilles tegen de zangeres beëindigt.

De rechter doet naar verwachting op 31 augustus uitspraak in de zaak, al kunnen Mel B en Gilles nog voor die tijd proberen tot een schikking te komen.