Martin Garrix vindt zichzelf minder naïef geworden

Martin Garrix leidt naar eigen zeggen een bizar leven. Toch is en blijft hij grotendeels de jongen die hij was voordat hij beroemd werd. 

Dat heeft hij voor een groot deel te danken aan zijn omgeving, zo zegt hij in een interview met Trouw.

''Ik heb een klein maar hecht groepje vrienden, en die neem ik zo vaak mogelijk mee op mijn tours'', vertelt Garrix. ''Ik wil mijn absurde ervaringen delen, met hen, en ook met mijn ouders en zusje.'' De dj bekent dan ook dat hij privé het meeste geld uitgeeft aan het invliegen van zijn vrienden en familie.

Maar hij heeft ze nodig om nuchter te blijven. Soms begint zijn luxe leventje namelijk als normaal aan te voelen. ''Op die momenten zetten mijn vrienden en familie me heel snel weer met beide benen op de grond.''

Kleuter

Garrix geeft toe zich vaak als een "soort kleuter van 21" te voelen. Wel is hij volwassener geworden. ''Serieuzer, minder naïef. Dat is logisch, en was ook noodzakelijk.'' Die verandering kwam onder meer door de rechtszaak tegen zijn oude platenlabel Spinnin' Records. Hij was destijds te gretig met een contract tekenen en voelt zich nu door het label bedrogen.

Tegenwoordig heeft hij zijn eigen label en doet hij meer wat hij zelf wil. ''Eigenlijk wilde ik klooien met nummers, aan andere muziekstijlen snuffelen. Maar dat kon niet, ook omdat ik door anderen in een bepaald hokje werd geduwd.'' Maar dat is nu wel anders. Nu doet de dj wat hij zelf wil. ''Zo ga ik door tot ik niet meer kan.''

Lees meer over:

Facebook & Twitter

Facebook & Twitter
Volg het nieuws van NU.nl/Entertainment ook op Facebook en Twitter

NUshop

Tip de redactie