AMSTERDAM - Katinka Polderman heeft zaterdag de jury- en publieksprijs gewonnen tijdens de 27e edititie het Leids Cabaret Festival. De finale vond plaats in de schouwburg van Leiden. Het festival is een vooraanstaand podium voor jong cabarettalent.

Bekijk video: Modem/ Breedband

Polderman nam het in de finale op tegen Harry Glotzbach en het trio Brokstukken. De organisatie van het festival is in handen van Harry Kies Theaterproducties.

De uit 's-Heer Abtskerke afkomstige cabaretière is 23 jaar en is derdejaars studente aan de Koningstheaterakademie in Den Bosch. Polderman zit op een stoel, speelt gitaar en zingt haar eigen liedjes, die rustig en nuchter van aard zijn. De jury sprak lovend over de liedjes van Polderman en noemde ze een 'aanklacht tegen domheid'. In haar programma heeft ze bijvoorbeeld een nummer over zangeres Christina Aguilera, waarin Polderman de zangeres bedankt voor 'het terugbrengen van de positie van de vrouw tot 1509'.

Onder de winnaars van het Leids Cabaret Festival zijn bekende namen te vinden, onder wie Dubbel & Dwars met Jack Spijkerman, Zak & As met Erik van Muiswinkel, Lebbis & Jansen, Sanne Wallis de Vries, Sara Kroos en Javier Guzman.