Een van de jonge vrouwen die woont in een huis van zanger R. Kelly ontkent stellig dat zij daar tegen haar wil wordt vastgehouden. 

De 21-jarige Joycelyn spreekt in een video op de entertainmentsite TMZ rechtstreeks tot haar vader, met de boodschap dat hij moet stoppen met het verspreiden van de bewering dat zijn dochter is opgenomen in een sekte gerund door de R&B-ster.

Eerder deze week kwamen berichten naar buiten van diverse personen die R. Kelly ervan beschuldigen zeker zes meisjes en jonge vrouwen vast te houden in zijn huizen in Chicago en Atlanta.

Robert Kelly, zoals de zanger voluit heet, zou bepalen wanneer de vrouwen eten, wanneer ze mogen douchen, of ze het huis uit mogen en ze verbieden contact te hebben met de buitenwereld. Ook zou hij seks met ze hebben en daar opnames van maken.

Kelly ontkent de beschuldigingen en de vrouwen in kwestie geven aan dat er niets gebeurt waar ze niet zelf mee instemmen.

Valse beschuldiging

Ook Joycelyn ontkent te worden vastgehouden. In de video meldt ze zelfs dat haar vader precies weet waar ze is en dat hij er twee jaar geleden mee akkoord ging dat zijn dochter bij Kelly zou intrekken om aan haar zangtalenten te werken.

Ze vraagt haar vader te stoppen met het vals beschuldigen van de zanger. "Ik ben gelukkig waar ik ben en met de mensen om mij heen. Hou alsjeblieft op met wat je aan het doen bent, dit loopt volledig uit de hand."